Caterham Sweden AB
Specialistföretaget för Lotus och Caterham Seven sedan 1981

 

 

 

Caterham är originalet. Rätten till Seven köptes av Caterham från Lotus 1973.
SEVEN och 7 är registrerade varumärke som ägs av Caterham Cars LTD
.

 

 

 

 

 

Startsida
Kontakt
Gunnar
Beg. Till Salu
Prislista
Nyheter
Verkstad
Klubbar
Replikor
Reservdelar

 
 

09-07-02

Vad går att registrera?

 

Efter 29 mars –09 kommer nya bestämmelser ang. registrering eftersom Sverige nu måste accepterat EU:s fordonsbestämmelser.

Med CoC dokument

Fabriksbyggd bil som är EU 4 klassad med CoC dokument enligt EU:s nya lågvolymbestämmelser. Bilen registreras av återförsäljaren i respektive land som levererar till köparen. Detta är absolut enklaste registreringen.

Caterham bygger bara bilar på order, ca 6 mån leveranstid.

Privat import av begagnat:

Om bilen har certifierad Avgasrening och är fabriks byggd men saknar CoC dokument. Tex. registrerad under nationella lågvolymregler (Tex. Tyskland Frankrike) bör registrering i Sverige vara möjlig som privat import.

Rådgör med Transport styrelsen innan köp.

Bygga själv:

Nya regler är på väg för sk. KIT-cars. Höjda tekniska krav men också större frihet när det gäller tex motoreffekt. Här passar Caterham in som skruva-ihop-själv bil.

Amatörbyggt fordon:

Nya regler gör att du som byggherre kan anlita en byggare för att tillverka en bil. Nu måste du alltså inte bygga bilen själv som tidigare.

I förlängningen av denna tolkning så borde import och registrering av beg. fordon vara möjlig om bilen är tillverkad och registrerad av privat person i annat land (tex England men även Tyskland).


Rådgör med SFRO och Transportstyrelsen innan import.